De lap van Mies

April 1972

Het is een prachtige dag in april, het zonnetje schijnt en de bloemetjes in het gras begroeten Mies eigenwijs als zij voorbij fietst op weg naar de markt.

Een uitstap waar Mies naar uit heeft gekeken want vandaag liggen er nieuwe stoffen in de kraam bij mijnheer van Dalen. Fleurige zomerstoffen zoals hij enkele weken geleden beloofd heeft.  Mies heeft een gedeelte van haar salaris opzij gelegd om onbezorgd te kunnen kiezen…

Mijnheer van Dalen heeft niets te veel gezegd, de stoffen zijn werkelijk prachtig en het valt Mies niet mee een keuze te maken. Maar er is één stof in het bijzonder waar ze een lap van koopt met in haar achterhoofd een wel hele speciale bestemming…. dé jurk waar zij haar JA woord in zal geven… want 1 ding wist ze zeker, het zou een fleurige jurk worden en een kleurrijke dag!

November 1991

De zolder van tante wordt leeggehaald. Paula kijkt in alle dozen en sorteert. Dan valt haar oog op een lap stof, betoverend van kleur… schitterend van print. Ze haalt het uit de doos… Ze wist wel van tante Mies dat ze graag achter de naaimachine zat en altijd creatief bezig was. Waarom was deze lap niet verwerkt?
Helaas kon ze het tante niet meer vragen, ze was onverwachts overleden. Zonder man… zonder kinderen. Alleen.

Januari 2003

Femke speelt op zolder, dat doet ze graag… samen met mama heeft ze een fijne hoek ingericht voor de poppen. Ze hebben ook een heuse poppenwieg, een hele oude zegt mama. En mama kan het weten want die heeft er vroeger ook meegespeeld. De wieg is van riet en op de het matrasje ligt een schitterend stofje. Mama zegt dat het van tante Mies is geweest en dat ze er heel zuinig op moet zijn. En dat doet ze.

Oktober 2015

Er komt een doos stoffen binnen bij Pink Labelle. Een bijzondere doos met originele lappen uit de jaren ’70. Voorzichtig worden ze uitgepakt en bewonderd. Wat zijn ze mooi, zo puur en zo vol karakter. Een onbeschrijfelijk gevoel van schoonheid. Dan valt onze oog op een lap omdat ze spreekt met kleur en print. Vol verbazing kijken wij elkaar aan? Hoe… hoe kan het zijn dat niemand in de afgelopen jaren hier iets prachtigs van heeft gemaakt?
Geen idee. Wij weten het niet maar de dingen lopen zoals ze lopen en 1 ding is zeker, er zijn duizenden prachtige dingen gemaakt in de jaren ‘70 van al die geweldige lappen maar er zijn ook veel lappen die een lange reis hebben afgelegd. Een reis van jaren vol verhalen en herinneringen.

En wij…. wij vinden het onwijs gaaf om hier dan eindelijk een bestemming aan te geven. De reis als lap is klaar… het leven als kledingstuk begint.

Wij creëren… van het verleden een nieuwe toekomst met zo ongelofelijk veel passie en toewijding… dat moet je voelen….

                                         mies.jpg

© 2011 - 2023 Pink Labelle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel