Stoffig

Stoffen…mijn hele wereld draait erom. Ik moet het gewoon even met jullie delen..

Ik heb een enorme liefde voor originele vintage stoffen, stoffen uit de vervlogen jaren die jarenlang ergens hebben gelegen. Waar iemand ooit de bedoeling mee had er iets moois van te maken, maar wat nooit is gebeurd. Juist deze stoffen verzamel ik. Ik speur heel Nederland en omgeving af…op zoek naar deze prachtige stoffen. Het zijn stoffen die iets in mij losmaken, het zijn stoffen waar ik echt emotioneel van kan worden. Dat klinkt vast heel raar, maar de schoonheid die jarenlang verborgen was en nu in mijn handen terecht komt…ja daar kan ik echt door geraakt worden.

Mijn verzameling stoffen, die ik in de loop der jaren verzameld heb, bestaat voor zo’n 80 % uit deze bijzondere stoffen uit de jaren 60 en 70. Ook de gedachte erachter sluit ook zo perfect aan bij mijn principes…te mogen werken met iets wat er toch al is, dat voelt zo eerlijk.

Bijna de enige stoffen die ik nieuw aanschaf zijn de rekbare stoffen in effen kleuren. Een mooie kwaliteit punta di roma. Ik heb een gruwelijke hekel aan die slap vallende, vormloze lubberstoffen…die tekenen ook altijd zo naar af en doen je figuur nooit geen goed. Deze stof is supermooi te combineren met de vintage stoffen (ik ben namelijk dol op mixen en combineren... ah goss... was je nog niet opgevallen??? ;-)) Deze is er in alle kleuren van de regenboog, zodat ik ook altijd kan maken wat er in mijn hoofd zit...

Om te werken met deze vintage stoffen… dat voelt fantastisch. In eerste instantie omdat deze stoffen uniek zijn, om unieke en originele creaties neer te kunnen zetten moet je immers ook werken met unieke en originele stoffen. Alleen dan is het oprecht.


Mijn stoffenverzameling telt inmiddels duizenden stoffen. Heerlijk gevoel ook…soms ben ik wel uuuuurenlang de juiste stoffen aan het uitzoeken en dan bepaal ik dat het nu tijd wordt dat er iets moois mee gedaan kan gaan worden.. namelijk van stof naar een kledingstuk. Iets te mogen maken waar iemand veel plezier van zal gaan hebben, iets wat er nog niet was maar wat vanaf dat moment een draagbaar item zal gaan zijn in deze wereld. Een geweldige gedachte!


Soms lonkt een stofje zo naar me dat ik denk: yep…vandaag ga jij een jurk worden.. het is jouw tijd om tussen het stapeltje uit komen :-)
Ook de gedachte milieuvriendelijk bezig te zijn geeft me een eerlijk en heerlijk gevoel, de stoffen zijn er immers toch al en het zou zonde zijn hier niet iets bruikbaars van te maken…toch? 


Vintage…oud maar van waarde. Vintage…oud in een nieuw ontwerp!

 

 

© 2011 - 2023 Pink Labelle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel