BAM

Inspiratie die zuiver en puur is moet niet door voorbeelden gevoed worden…inspiratie moet gekieteld en geplaagd worden. Kleine prikjes en steekjes die het inspiratiebeest wakker maken en luid laten grommen. Ultieme eigenstijlse creativiteit laat zich niet kant en klaar tevoorschijn toveren, het komt van binnen uit.


Ikzelf kan geïnspireerd raken door vele (vaak) kleine dingen, het zijn niet de voorbeelden van andere kleding of blitse fashionmagazines…het zijn vooral kleuren en prints die me prikkelen (en de combinaties ervan!!) En zo ook een beeld in mijn hoofd van hoe het allemaal zou moeten zijn….mijn kijk op de wereld zeg maar. En niet te vergeten in mijn geval…de stoffen. Bij het zien van een bepaalde stof zie ik al een eindresultaat voor me in mijn hoofd…ik wéét dan gewoon al wat het gaat worden en hoe het eruit moet komen te zien. Die stof is dan gewoon geboren om DAT te worden, zo is het en nie anders…
Maar het kunnen ook geuren zijn. Zo heb ik vorig jaar een reis gemaakt naar Marokko. Ik kwam met tal van hutkoffers inspiratie thuis. Zeker met meer koffers dan dat ik kwam ;-)
Een weldaad aan kleuren en geuren (letterlijk!) hebben mij zo ontzettend veel nieuwe inzichten gegeven…daar heb ik heel veel profijt van gehad en nog steeds. Als ik nu terug denk aan de sfeer in de Souks, de heerlijke mix van kruidige, zoete en onbekende verschillende geuren…dan brengt dat mij weer in een bepaalde entourage, eentje die bij mij werkt om de kraan der ideeën open te kunnen zetten.


Maar vaak komt het onverwacht, inspiratie laat zich immers niet sturen of op afroep bestellen, daar is geen menukaart voor. Het is als een grote borrel in je hoofd, die op een gegeven moment gewoon gaat koken zodat je een heel borrelfestijn ervaart. Als water in een waterkoker. Bijzonder en heel lekker gevoel. Een gevoel wat mij wakker kan maken en/ of wakker kan houden. Maar ook een gevoel die een kernbom van energie in je losmaakt…een oerende, knallende energie…eentje die je laat stuiteren en eentje die je soms laat verbazen als je ziet wat je gepresenteerd hebt. Zo dat je er achteraf op terug kijkt en bij jezelf denkt…nondeknetters…heb ik dat neergezet?? Wow!

                      

 

Voorbeelden zijn aardig om naar te kijken en laten vooral zien hoe anderen zich hebben laten inspireren en dit hebben omgezet in een kunstzinnige creatie. Je kunt het bewonderen, je kunt het ook niet mooi vinden….dat is persoonlijk…een kwestie van smaak. Het laat zien hoe iemand zijn gedachtegang heeft geuit, op een eigen manier vanuit een eigen perspectief en visie. Met eigen knutselde handen vanuit een eigen brommend brein en hart.

Bij gebrek aan eigen inspiratie kun je iets met voorbeelden gaan doen maar je kunt er ook voor kiezen om het te laten en mee te nemen bij vorming van je eigen identiteit. Niet iedereen heeft immers de stromende kraan der ideeën in z’n koppie. Dat geeft ook nix, dat is okee. We’re not all the same…
Het is een gift als je het wel hebt, eentje die je moet koesteren en liefhebben. Een levenscadeau wat respect verdiend.

Tegenwoordig zijn creatieve voorbeelden weer volop op de markt, er liggen boeken en tijdschriften genoeg in de winkel die je voorbeelden genoeg geven en wat dacht je van internet? De ideeën vliegen je om de oren. Meer dan dat je maken kunt.
Als je handig bent, ben je in staat volgens een voorbeeldtekening of patroon dit redelijk tot erg goed na te maken. Maar je kunt ook vanuit je eigen inspiratie creatief zijn…iemand moet immers ook al die voorbeelden maken en verzinnen.
Zonder leider geen volgers…

 

© 2011 - 2023 Pink Labelle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel